Bjelland entreprenør valgte en smart løsning med Multigrip T-rør

Bjelland AS har utført VA-arbeidet i Knud Holmsgate 8 i Stavanger sentrum. Det er et omfattende VA- og gravearbeid som skal og har blitt utført og vil være ferdig i løpet av sommeren. Høyhuset K8 i 16 etasjer, et næringsbygg som skal huse både kirke, menighet og andre næringer krever pålitelig levering av drikkevann.

Utgangspunktet for dette prosjektet var at en gammel og en ny duktil ledning DN400 skulle skjøtes sammen og det skulle tas ut DN200 vannforsyning til næringsbygget K8 i Stavanger.

Det var i utgangspunktet tenkt et flense-T-rør DN400 x 200 med 2 stk. DN400 flensemuffer. Omkretsen på den gamle duktile ledningen var imidlertid ukjent, så her kommer en løsning med spennviddekoblinger til sin rett.

Fordi Nova Siria tilbyr skreddersydde løsninger, kunne INNVA levere én rørdel i stedet for tre rørdeler, altså både kostnads- og tidsbesparende.

Multigrip - strekkfaste koblinger fra Nova Siria

• Trygge strekkfaste koblinger som gir utmerket hydraulisk tetning og som forhindrer at røret kan skli ut av muffa.

• Kostnadsbesparende løsning ved å unngå eller redusere behovet for tradisjonell forankring med betongklosser. Løsningen krever minimalt med gravearbeid og monteres enkelt med en momentnøkkel.

• Strekkfast løsning som egner seg spesielt godt til store rørledninger og høye trykk (16 bar opp til DN1600, 25 bar opp til DN1000).

• Skreddersydde løsinger som egner seg spesielt godt til overgang mellom ulike rørmaterialer og ulike dimensjoner.

• Mer enn 40 års erfaring med koblinger til ledninger for vannforsyning, avløp, kjøle-anlegg for kjernekraftverk, avsaltingsanlegg og sjøvannsledninger.

I januar i 2023 startet Bjelland AS på VA og gravearbeidet i Knud Holmsgate. Hovedvannsledningen er 400 mm og stikkledningen er 200 mm i diameter. Det skal være dimensjonert for det 16 etasjers store høyhuset og fem andre eksisterende enheter i samme gate. Det er kun næringsbygget som er nytt.

Multigrip ble valgt og ble en god løsning

Foto fra Bjelland AS. Viser installasjonen av Multigrip.

Ove Tunheim Risa er anleggsleder i Bjelland AS og er svært fornøyd med valget de har gjort med å montere et Multigrip T-rør til uttak av stikkledning. Han hadde noen spørsmål til INNVA før monteringen og fikk god hjelp av teknisk sjef Bjørn Bilden i INNVA. Det gjaldt plass som skulle være igjen på innsiden av krysset inne ved montering.

Løsningen med Multigrip T-rør gjorde at de opplevde å ha bedre plass i grøfta og at installasjonen var forholdsvis enkel å gjennomføre. T-røret er strekkfast og beskyttet mot korrosjon med det miljøvennlige rilsanbelegget. Produktet produseres av Nova Siria som er ekspert på skreddersydde løsninger i store dimensjoner og er eid av Hawle.

INNVA mottok bestillingen fra grossist i april og leverte koblingen på anlegg i mai, tiden for levering ble i underkant av én måned. Leveringstiden på et flense-T-rør DN 400 x 200 + flensemuffer hadde fort blitt 6 til 8 uker.

Foto fra Bjelland AS. Viser installasjonen av Multigrip.
Foto: Sindre Ellingsen. Viser bygg k8.

Spennviddekoblinger og spesialprodukter fra Nova Siria

Les mer om bygget K8 i Stavanger.

Multigrip strekkfaste koblinger

  Produkt Varianter Produktstatus    

Multigrip Flensemuffe, MGR-F

Multigrip Flensemuffe, MGR-F
12

Normalt lagerført

Multigrip Flensemuffe, MGR-F

Varenummer: Multigrip Flensemuffe, MGR-F
Varianter: 12

Multigrip Flensemuffe, MGR-F, strekkfast

Multigrip skjøtemuffe

Multigrip skjøtemuffe, MGR-S
13

Bestillingsvare

Multigrip skjøtemuffe

Varenummer: Multigrip skjøtemuffe, MGR-S
Varianter: 13

Multigrip skjøtemuffe, strekkfast

  • Spennvidde opptil 30 mm, passer flere materialer
  • Dimensjon: DN300 til DN1600
  • Trykklasse: opp til PN25
  • Avvinkling: opp til +/- 3 grader
  • Leveres med enkel eller dobbel bolt, MGR-S/ MGR-D

Støttehylse til Multigrip

Støttehylse til Multigrip
5

Normalt lagerført

Støttehylse til Multigrip

Varenummer: Støttehylse til Multigrip
Varianter: 5

Laget av karbonstål og belagt med Rilsan Nylon 11 rustbeskyttelse