Hawle E3 sluseventil

E3 sluseventil fra Hawle er designet for sikkerhet og kvalitet, og er utviklet for ekstremt lang levetid.

Lang levetid, suveren overflatebehandling og lavt dreiemoment. Hawle E3 sluseventil er fremtidsrettet med lang levetid. Dette betyr innovativ teknologi, høy kvalitet og kontinuerlig produktutvikling. Hawle, som eneste VA-leverandør innehar 10 års garanti på alle produkter.

Epoxybehandling

Riktig epoxybehandling er helt essensielt for å forhindre korrosjon. Hawle har alltid ligget foran i av utviklingen av epoxybehandling, Behandlingsmetoden EWS er meget omfattende. Blant de viktigste elementene, er sandblåsingen av produktene før epoxybelegget blir påført. Hawle bruker ikke sand i prosessen men stål, sand inneholder fuktighet. Stål benyttes for å forsikre at støpegodset er 100% tørt før belegging. Stålet danner også mikroskopiske porer i godset uten å skape ujevnheter i overflaten. En slik overflate resulterer i at Hawle kan garantere at epoxy tykkelsen er min. 250 mµ og maks.700 mµ. (En ekstrem heft til godset.)

E3 sluseventil

Duplex i spindelen

Hawle har Duplex i spindelen på alle sine ventiler også E3 sluseventil. Dette gjør at spindelen ikke vil korrodere i nærheten av veier med sterk salting, eller i kummer med aggressivt vann / medier. Ventilen kan derfor også benyttes i nærheten av sjø og saltholdig jord. Siden Duplex er et veldig hardt materiale, har Hawle spesialmaskiner for å produsere spindler. Spindlene blir maskinert / presset med 40 tonn trykk, noe som gjør at det harde metallet går over til en mykere konsistens og gjenger fremkommer. Prosessen gjør at spindlene har en max toleranse +/- 10 micron.

Elyptisk utforming på sluseport

Felles for alle Hawles sluseventiler er at de har en elliptisk utforming av slusen (E). Fordelene ved en elliptisk utforming er ved åpning av ventilen, vil vannet gå rundt hele sluseporten. Trykket blir da vesentlig avlastet rundt sluseporten. Dette gjør at dreiemomentet blir lettere. En løs spindel-mutter i overkant av sluseporten gjør at det ikke er slitasje på gjengene inn i sluseporten / spindel-mutteren. Den elliptiske løsningen gjør at ventilhuset blir renset ved åpning og lukking. Hawle benytter vannkraften i ledningen til å betjene ventilen.

Dreiemomenter

Ventilhuset har en ekstremt glatt epoxy-overflate. Sluseporten er utstyrt med glide-vanger av Delrin. (Delrin er et dødt og friksjonsfritt plastmateriale). Gummien på sluseporten er ikke i berøring med deler av ventilhuset ved betjening. Dette er et hovedargumentet for meget lave dreiemomenter, også ved ensidig trykk. Av denne grunn blir ikke gummien på sluseporten verken skadet eller slitt.

Ventilen egner seg utmerket for montering med aktuator eller stillingsindikator.

Utskiftbare pakninger og foringer under fullt trykk.
Alle E3 sluseventiler (DN 50 til 600) i trykklasse PN 10-16 trykktestes ved 25 bar mot stengt ventil fra begge sider. Ventilen leveres i kort eller lang utførelse i henhold til DIN 3202-F4 / F5.

E3 sluseventil finnes i både venstre og høyre lukkende. Ventilen leveres i dimensjon fra 100mm til 300mm i PN 25. Sjøvann og DIN1882 leveres på forespørsel.

Har du spørsmål kan du gjerne ta kontakt med oss.

Se E3 sluseventiler i produktkatalogen.

Les mer om Hawles sluseventiler.